Absorbția fondurilor europene – o premisă a dezvoltării județului Tulcea

Absorbția fondurilor europene – o premisă a dezvoltării județului Tulcea

Miercuri, 21 octombrie 2015, președintele Horia Teodorescu a participat la ședința comună a Consiliului de Administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea și a membrilor Adunării Generale a Filialei Județene Tulcea a ACoR.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins subiecte de maximă importanță pentru dezvoltarea județului Tulcea în contextul perioadei programatice 2014-2020 : posibilitatea accesării de fonduri europene în perioada 2014-2020 pe componenta infrastructură a  Programului Național de Dezvoltare Rurală , sesiunea  24.09.2015- 18.12.2015, actualizarea Master Planului Județului Tulcea, realizarea de fișe de proiect pentru implementarea  Strategiei Deltei Dunării, aprobarea strategiilor locale ale comunelor.

 

„Rog ADDJ și ACOR să aibă în vedere  să organizeze pe viitor mai multe  întâlniri precum cea de astăzi pentru că la începutul anului 2016 vor apare în ritm alert ghidurile de finanțare iar primăriile trebuie să fie pregătite.

Primarii să nu aibă rezerve, pentru că au la dispoziție 2 echipe de specialiști , de la ADI ITI și ADDJ . Atunci când lucrurile vi se par complicate, veniți să le cereți sfatul acestor două structuri care au obligația să vă dea informațiile necesare !

Avem nevoie de bună practică, de rezultate bune, pentru ca județul Tulcea să mai beneficieze de un instrument gen ITI pentru unitățile administrativ teritoriale care  nu se află în sfera ITI Delta Dunării. Avem obligația față de cetățenii Tulcei să absorbim  sumele alocate în proporție de 100 %! ” a subliniat Horia Teodorescu.

Atât reprezentanții ADDJ cât și cei ai ACOR au subliniat importanța cooperării la nivel local și județean ,necesitatea respectării clauzelor contractelor de finanțare în vigoare și a cheltuirii până la finalul anului 2015 a sumelor alocate pentru dezvoltarea infrastructurii.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.