AUDIENTE AVOCATUL POPORULUI-LUNA MAI 2014

AUDIENTE AVOCATUL POPORULUI-LUNA MAI 2014

Reprezentanţii Biroului Teritorial Constanţa al Instituţiei Avocatul Poporului continuă acordarea de audienţe cetăţenilor din judeţul Tulcea.

Conform programului stabilit , audienţele se vor desfăşura pe data de 15 mai 2014, începând cu ora 10.00, la sediul Prefecturii Judeţului Tulcea.

Numerele de telefon la care se pot face înscrieri: 0241-550544, Biroul Teritorial Constanţa al Instituţiei Avocatul Poporului sau 0240-517185 şi online accesând link-ul http://www.prefecturatulcea.ro/contact.html, Biroul Relaţii cu Publicul ce funcţionează  în cadrul Prefecturii Tulcea.

Cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiţie din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie.

Precizăm că Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice. Este important de reţinut faptul că legea dispune patru domenii de activitate, în care poate acţiona Avocatul Poporului.

Acestea sunt:

– drepturile omului, egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale;

– drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;

– armată, justiţie, poliţie, penitenciare;

– proprietate, muncă, protecţie socială, taxe şi impozite.

 

Sursa: Institutia Prefectului-Judetul Tulcea