Centrul Cultural Educational-platforma de creatie si arta participativa-Un proiect de succes, marca CELISEA

Centrul Cultural Educational-platforma de creatie si arta participativa-Un proiect de succes, marca CELISEA

In ciuda greutatilor vremurilor in care traim, exista oameni care reusesc sa atraga in jurul lor copii si tineri, daruindu-le acestora posibilitatea de a fi angrenati in activitati care imbina placutul cu utilul, activitati care-si pun amprenta asupra caracterului, insuflandu-le acestora dorinta de a ajuta, de a fi de folos societatii, pregatindu-i pentru viata.

Un astel de nucleu este ong-ul Celisea din municipiul Tulcea, acolo unde, ing.Carmen Simionescu a reusit sa coaguleze un grup de tineri entuziasti, toti acestia avand un “numitor comun”, dorinta de cunoastere si dragostea fata de semeni.

Miercuri,9 decembrie 2015, am avut placerea sa asist la conferinta de inchidere a Proiectului “Centrul Cultural Educational-platforma de creatie si arta participativa”, un proiect cu finantare de la Consiliul Judetean Tulcea si de la Fundatia Judeteana pentru Tineret, derulat in perioada 1 iunie-15 decembrie 2015.

In atelierele proiectului acestia au readus in zilele noastre; viata dacilor de acum doua milenii, contactul cu civilizatia romana, razboaiele daco-romane, geneza poporului roman , astea ca o prima parte.

Au facut un periplu prin Tulcea de alta data, proiectii de filme cu dezbateri despre efectul actiune-reactiune, etc.

A fost o incantare sa vezi cum, acolo unde exista vointa, cu mijloace materiale reduse, se pot atrage tinerii catre felurite activitati educative si placute totodata.

Dupa toate aceste activitati, nimeni nu mai este la fel, este mai responsabil, mai atent cu cei din jur, cu un bagaj mai mare de cunostinte.

Felicitari si succese pe viitor!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.