Categorie | Evenimente, Voluntariat

CENTRUL CULTURAL EDUCATIONAL- UN PROIECT MARCA “CELISEA”

CENTRUL CULTURAL EDUCATIONAL- UN PROIECT MARCA “CELISEA”

În perioada 1 iunie – 15 decembrie 2015 Ong. CELISEA Tulcea derulează proiectul ”Centrul Cultural Educațional – platformă de creație și artă participativă”, cu finanțare de la Consiliul Judetean Tulcea.

Scopul proiectului este dezvoltarea și promovarea unor programe de cercetare artistică și creații pe teme, valorizând o artă solidară cu lumea în care trăim.

Motivația ideii noastre constă în dorința de a înlesni contactul elevilor, tinerilor cu actul cultural ca metodă de completare a cunoștințelor deprinse în școală, dar și ca promovare a tradițiilor. Artiști, educatori, tineri, profesioniști, voluntari acționează prin intermediul unor inițiative artistice, se educă reciproc și produc schimbări în societatea contemporană. Familii tinere cu copii, persoane adulte ce fac parte din categorii socio-profesionale active, interesate de cultură şi de evenimente inedite, doritoare de experienţe care îi pot îmbogăţi cultural şi spiritual, vor beneficia de o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber prin faptul că proiectul aduce posibilitatea unei experienţe autentice cu modul de viaţă, artele şi meşteşugurile populaţiei care a locuit pe teritoriul României cu două mii de ani înainte (geto-dacii, romanii),  precum şi pătrunderea în atmosfera inedită a istoriei acelor timpuri (activitatea ”Pe urmele strămoșilor” la Muzeul de Istorie și Arheologie) sau la începuturi de secol XX (reprezentanții de teatru sub titulatura ”Hai la conu Alexe!” la Casa Avramide). Iar ca să realizăm și arcul peste timp, proiectul are și două componente actuale: un atelier de muzică – ca ”laborator de educație” și un atelier de proiecții de filme educaționale urmate de dezbateri coordonate de o persoană abilitată.

Iar la final vom încununa activitatea noastră și abilitățile/ cunoștințele obținute prin realizarea unui minispectacol pe care îl vom prezenta pe 4 decembrie, la Teatrul Jean Bart, cu ocazia Galei Voluntarilor Tulceni 2015, organizat în acest an de o altă organizație de tineret.

 

Perioadele de derulare a activităților se regăsesc in afiș. O singură precizare avem pentru tulcenii doritori: atelierul de la Muzeul de Istorie îl deschidem acum dar el va continua să funcționeze și în anul următor școlar, deci din septembrie.

 

Parteneri și cofinanțatori în proiect: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea.

 

Convinși de faptul că crearea unui centru educațional ca spațiu al schimbării sociale prin arta educațională și creații deschise spre publicul larg, dar și spre categorii marginalizate, va fii ceva atractiv (și nu cred că mai trebuie să ne facem reclamă în acest sens, activitățile de până acum fiind dovada vie a implicării noastre în acțiuni cu efect), vă invităm să ne fiți alături la activitățile din cadrul acestui proiect.

 

Coordonator proiect,

ing. Simionescu Carmen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.