Categorie | Interviuri

CUM SE VEDE JOCUL POLITIC DIN TEREN? (2)

CUM SE VEDE JOCUL POLITIC DIN TEREN? (2)

La capitotul”Interviuri” va propun sa ne raspunda catorva intrebari, Petre Marinescu.
Fotbalist, nu jucator de fotbal, coleg cu Dobrin,om de afaceri, consilier judetean, dar, mai ales, om de cuvant.In urma cu 2 ani s-a inscris in PNL.

 

Rep.: Exista fair-play in politica? de ce increderea in clasa politica este foarate scazuta?

P.M. : In echipa PNL trebuie sa demonstrezi ca meriti sa faci parte ca titular, prstatia nu trebuie sa deziluzioneze. Aici nu este vorba de tine ca individ, aici reprezinti o echipa, un grup responsabil.Daca ai valoare cognitiva prin felul tau de a fi, de a actiona, de a te respecta, respecti si echipa, altminteri te constitui intr-un balast pentru partid si faci deservicii incomesurabile. Asta inseamna sa fii fair-play. In politica romaneasca esxista fair-play la foarte putini “jucatori politici” din cauza goanei dupa inavutire a intregului arbore genealogic cu fini, cumetrii, strabunici, in detrimentul banului public, aica de la Polis.
Noi, balcanicii, nu urmam exemplele conducatorilor statelor cu exercitiu democratic indelungat:SUA, anglia, Germania.In aceste tari onoarea este la loc de cinste. Am pierdut sau am amenat pe veci: Tezaurul Romaniei, averea Gojdu. Am uitat despagubirile de razboi in valoare de aproape 20 mld euro. Ne-am impovarat nepotii in datorii pentru a ne imbogati.
Eu nu vreau sa fiu cel mai bogat din cimitir, ii las pe alti sa-si onoreze eternitatea.
Sper, pentru ca speranta moare ultima,sa se schimbe ceva in viziunea, conceptia si actiunea parlamentarilor nostrii, ca numai asa isi pot “afisa pe orbita increderii” cifra cu doua numere si trecuta de jumatatea lui 100.