Categorie | Interviuri

CUM SE VEDE JOCUL POLITIC DIN TEREN? (1)

CUM SE VEDE JOCUL POLITIC DIN TEREN? (1)

La capitotul”Interviuri” va propun sa ne raspunda catorva intrebari, Petre Marinescu.
Fotbalist, nu jucator de fotbal, coleg cu Dobrin,om de afaceri, consilier judetean, dar, mai ales, om de cuvant.In urma cu 2 ani s-a inscris in PNL.

Rep..De ce v-ati implicat in politica?

P.M.: Am recitit cate ceva din ceea ce ma socase in tinerete si nu puteam sa-mi explic atunci. Despre “Aristotel din Stagira” si despre “Etica” sa. Mi-am pus zeci de intrebari la care nici acum nu sunt in stare sa raspund.
Plecand de la: – zoon politikon – omul politic ce face pentru cetatea sa, pentru cetateanul pe care trebuie sa-l reprezinte?
-venind din domeniul privat si din lumea sportului, am fost starnit de o noua provocare numnai recitind maxima celebra a lui Aristotel:
“Daca nu te implici in politica si numai stai si privesti, fi sigur ca or sa te conduca unii mai tampiti decat tine”.
Rep.: Cum se vede fenomenul(politica) din interior?

P.M.: In doi ani de cand sunt in PNL mi-am dat seama ca, aici la Tulcea cel putin, sunt oameni de valoare care imi impartasesc crezul meu de “debutant”. Cred insa cu convingere ca trebuie armonizata “etica” din politica cu cei care sunt trimisi de partid sa-i reprezinte in “functiile arondate la gospodarirea statului”.
Este imperios necesar, indiferent de vechimea in partid, de deontologia profesionala sau de varsta, creerea unei relatii biunivoce intre caracterul, aptitudinile manageriale si cetatenii care te-au sustinut. Orice derapaj de la “Etica” duce la pierderea sustinatorilor care au crezut in tine.

 

 

Iris IONESCU