Categorie | Evenimente, Sanatate

Delegaţia din Suzhou , în vizită oficială în județul Tulcea

Delegaţia din Suzhou , în vizită oficială în județul Tulcea

Delegaţia oficială condusă de  Wang Hongzhi, director adjunct al Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou, s-a aflat miercuri, 6 iulie 2016, într-o vizită de lucru în județul Tulcea, prilej cu care au fost întâmpinaţi la Consiliul Judeţean Tulcea, cu toate onorurile cuvenite, de către  Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu şi de Vicepreședinții Dumitru Mergeani și George Luchici.

Cu acest prilej, au mai fost prezenți prefectul județului, Marin Bădiță, viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca,  preşedintele Colegiului Medicilor Tulcea,  Dr. Emilia Stamate, Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea, Eugenia Vasile, consilierul președintelui Consiliului Județean, Lucian Eduard Simion,  Directorul Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, Roxana Bibic şi din partea DSP,  Laurenţia Militaru.

   „Mă simt deosebit de onorat de vizita delegaţiei din Suzhou,  de aproape 21 de ani Tulcea și Suzhou consolidează un pod simbolic al prieteniei, care unește două continente, două comunități şi două culturi. Este adevărat că suntem diferiți din multe puncte de vedere, dar împreună am reușit să identificăm direcții de colaborare care s-au concretizat în activități bilaterale culturale și medicale. Aici vreau să amintesc cele două  evenimente din anul 2013 şi din anul 2015 când sute de tulceni au beneficiat de servicii medicale gratuite în cadrul caravanei coordonată de reprezentanții Spitalului de Medicină Tradițională din Suzhou și desfășurată la Centrul Medical C&T din Tulcea,” a declarat președintele Horia Teodorescu la începutul întrevederii.

Reprezentantul delegaţiei oficiale din Suzhou,  Wang Hongzhi, director adjunct al Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou, s-a arătat deosebit de încântat de primirea făcută de autoritățile tulcene: Vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu  şi  doamnei  Dr. Emilia Stamate pentru respectul şi sprijinul pe care l-a arătat faţă  de cei doi medici care au fost prezenţi  anul trecut in Municipiul Tulcea. Prin semnarea acestui protocol sperăm sa consolidăm această frumoasă prietenie, iar în urma acestei vizite sa întărim raporturile de colaborare între cele două regiuni.”

Doamna  Dr. Emilia Stamate, alături de colegii din Suzhou, au deschis împreună drumul medicinii tradiționale chineze spre Tulcea și au reușit să mențină vie colaborarea în domeniul medical: „Vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat  domnului Preşedinte Horia Teodorescu, fară suportul căruia nu puteam realiza acest lucru la Tulcea, mulţumind în egală măsură şi delegaţiei din Suzhou.  Semnarea acestui protocol de colaborare înseamnă continuarea îmbunătăţirii sistemului medical cu ajutorul medicinii tradiţionale chineze. În acord este prevazută  înfiinţarea unui centru de acupunctură la Constanţa, pe care noi să îl administrăm. Mă simt onorată pentru aceasta oportunitate, şi consider că este o recunoştinţă a fraţilor nostri pentru munca depusă,” a declarat doamna Dr. Emilia Stamate.

Vizita oficială a delegației din Suzhou  a continuat cu o deplasare la Centrul Medical C&T din Tulcea  în vederea semnării protocolului de colaborare  între dr. Stamate și dr. Wang, în  luna septembrie urmând să sosească doi medici chinezi , specialiști în acupunctură, care  vor asigura asistență colegilor lor din Tulcea.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.