Categorie | Politica, Sanatate

Deputatul PSD Neviser Zaharcu se implică activ în revitalizarea medicinei tulcene

Deputatul PSD Neviser Zaharcu se implică activ în revitalizarea medicinei tulcene

Deputatul PSD Neviser Zaharcu, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, a participat astăzi la manifestările organizate de Colegiul Medicilor Tulcea sub genericul „Zilele medicale tulcene”. La eveniment au fost prezenţi, între alţii, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, profesori-doctori universitari de renume din toate centrele universitare de medicină din România, numeroşi medici tulceni, autorităţi locale, invitaţi. „Zilele medicale tulcene” îşi propun ca, în urma dezbaterilor, să identifice cele mai potrivite soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă medicina din judeţul Tulcea, unităţile de profil, şi îndeosebi, să se găsească rezolvarea resuscitării Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean.
În calitate de deputat, medic de peste 40 de ani şi fost manager al Spitalului Judeţean Tulcea, Neviser Zaharcu a accentuat faptul că este nevoie şi de alte soluţii pe lângă majorarea salariilor cu 25 la sută din sistemul medical, care oricum constituie un prim pas spre rezolvarea problemelor.
„Pe de o parte, reuniunea de astăzi şi-a propus să atragă atenţia şi la nivel naţional asupra deficienţelor existente în medicina tulceană, respectiv să punem cu toţii umărul pentru ca situaţia Spitalului Judeţean să se îmbunătăţească. Pe de altă parte, întrunirea şi-a propus cointeresarea tuturor factorilor decizionali, de la Ministerul Sănătăţii, până la administraţia judeţeană şi locală şi managerii spitalelor, în descoperirea deciziilor ce trebuie luate pentru ca Tulcea să fie o destinaţie preferată a medicilor tineri. Există deja în derulare un proiect de construire al unui bloc ANL, destinat exclusiv medicilor, şi sunt sigură că toţi cei implicaţi vor lua şi alte măsuri pentru ca medicii să vină şi să rămână să profeseze aici, pentru ca Spitalul Judeţean să nu se mai confrunte cu deficitul existent. De asemenea, decizia Guvernului de a majora cu 25 la sută salariile din sistem se înscrie în acelaşi deziderat, acela de salvare a medicinei tulcene, iar cu timpul sperăm să se rezolve inclusiv problema Secţiei de Pediatrie. Tulcenii trebuie să înţeleagă că se fac eforturi susţinute în acest sens şi sunt sigură că toate disfuncţionalităţile vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil”, a subliniat deputatul Neviser Zaharcu.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.