Categorie | Evenimente

Expoziție de fotografie „Sofia Vrabie”, pe simezele Casei Avramide

Expoziție de fotografie „Sofia Vrabie”, pe simezele Casei Avramide

 

      Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, George Luchici, a participat marți, 19 septembrie, la expoziția de fotografie „Sofia Vrabie”, aflată la cea de-a treia ediție de desfășurare și găzduită de Casa Avramide din municipiu

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Seniori în acțiune, în partenieriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, în cadrul proiectului Phoenix – ediția a III-a, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea.

La expoziția inițiată și organizată sub egida „Oameni și locuri” au putut fi admirate peste 200 de fotografii realizate de iubitori ai fotografiei din județul Tulcea, lucrări ce urmează a face obiectul unui concurs de fotografie programat pentru data de 28 septembrie.

    „Vreau să felicit Asociația pentru inițiativa de a organiza activități culturale, în vederea recreerii și creșterii  calității vieții pensionarilor și familiilor acestora. Principalul scop al acestui proiect pionier în România, este acela de a aşeaza în centrul acţiunilor seniorii, de a sprijini și de a promova conceptul de îmbătrânire activă. Prin ediția din acest an s-a reușit implicarea persoanelor de vârsta a treia în diferite activități care au condus la îmbunătățirea calității propriei vieți, prin dezvoltarea interesului pentru mediul înconjurător și social, prin dezvoltarea simțului estetic și prin sporirea nivelului de coeziune socială.

    Astăzi ne aflăm în fața rezultatului acestui proiect, care și-a propus dezvoltarea abilităților în arta fotografică a seniorilor și avem oportunitatea de a descoperi, prin obiectivul aparatului de fotografiat, trăirile seniorilor, care reușesc să ne transpună în mijlocul naturii. Vreau să transmit mult succes tuturor participanților la această expoziție de fotografie care se va finaliza în data de 29 septembrie, când vor fi desemnați câstigătorii și vreau să vă asigur că, din punctul nostru de vedere, toți sunteți câștigători, prin faptul că ați beneficiat de această oportunitate de a menține și păstra un rol activ în viața social”, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Consiliului Județean, George Luchici.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.