Categorie | Politica

LIBERALII SUNT IN PLINA PROCEDURA DE DESEMNARE A CANDIDATILOR LA ALEGERILE LOCALE DIN VARA

LIBERALII SUNT IN PLINA PROCEDURA DE DESEMNARE A CANDIDATILOR LA ALEGERILE LOCALE DIN VARA

PNL NOUVineri, 8 ianuarie, a avut loc sedinta Comitetului Judetean Executiv al PNL Tulcea, cu urmatoarea ordine de zi: stabilirea procedurii de desemnare a candidatului PNL functia de presedinte al Consiliului judetean, si votarea candidatilor la primariile unitatilor administrative teritoriale, acolo unde in urma sondajelor sau a deciziilor comitetelor locale executive acestia au fost stabiliti.

 

Conform deciziei BPN din 21 de cembrie, pana pe data 1 februarie 2016 fiecare filiala a PNL trebuie sa-si desemnaze candidatii la functia de presedinte al Consiliului judetean. Acestia trebuie sa intocmeasca si sa prezinte  public programul de dezvoltare al al judetului care sa fie aprobat in forurile statutare.   CJEx a stabilit in sedinta de vineri ca pana pe data de 15 ianuarie sa fie depuse cererile de catre cei care  vor intra in cursa pentru desemnarea ca si candidat al filialei la functia de presedinte al Consiliului judetean, urmand ca aceste candidaturi sa fie validate in CJEx pe data de 22 ianuarie. Votul final va fi dat de catre Biroul Politic Judetean pe data de 30 ianuarie, acolo unde cei 70 de membri vor stabili cine va fi in fruntea listei de consilieri judeteni la alegerile din iunie 2016.

 

Cat priveste validarea candidatilor la functia de primar pentru comunele si orasele tulcene, in PNL s-a  desfasurat in ultimile luni ale anului trecut un proces intern de selectie si desemnare a acestora. In filialele unde au fost inregistrate mai multe candidaturi si unde PNL nu are primar in functie au fost efectuate sondaje de opinie. Acolo unde a fost un singur candidat la functia de primar, sau unde comitetele locale executive si-au desemnat candidatul in urma unor dezbateri si a votului, nu s-au mai realizat sondaje. In urma acestor proceduri urmate de votul de vineri din cadrul CJEx  au fost desemnati candidatii de primari in 44 din cele 51 de filiale locale ale PNL.

Candidatii la primariile din judet vor ocupa functia de  presedinte unic al filialei locale, renuntandu-se astfel la conducerea bicefala prin copresedinti.

Pentru filialele in care nu au fost desemnati candidati la functia de primar, vor fi efectuate sondaje de opinie si vor fi votate candidaturile pana cel tarziu pe data de 1 martie.

Toti candidatii PNL la legerile locale din iunie trebuie sa respecte criteriile de integritate adoptate la Consiliul National din 11 decembrie. Este pentru prima data in Romania cand un partid politic de anvergura PNL – care este si primul partid politic în optiunea electoratului – vobeste atat de serios despre profesionalism si integritate in desemnarea candidatilor sai la alegerile locale. PNL si-a asumat rolul de motor al reformei politice, fiind partidul cu cel mai mare nivel de asteptare din partea cetatenilor.

PNL a inteles ce trebuie sa faca pentru a veni cu oferta la nivelul asteptarilor electoratului si, de aceea, isi asuma criterii clare de integritate pentru a structura o oferta electorala care sa fie compatibila cu dorinta romanilor si care sa maximizeze sansele de succes in alegerile locale din 2016.  Punctele principale ale solicitarilor venite din partea societatii se regasesc în agenda fixata de PNL in ceea ce priveste modul de desemnare a candidatilor la alegerile locale.

 

Departamentul de comunicare al PNL Tulcea

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.