Categorie | Evenimente, Politica

MESAJE CATRE ALEGATORI (IV)

MESAJE CATRE ALEGATORI (IV)

Campania electorala a intrat in ultima saptamana, duminica, 25 Mai 2014, suntem chemati la vot.  Despre ce s-a intamplat pana acum, reactia oamenilor la toata zbaterea politicienilor din acesta perioada, am purtat un dialog cu domnul Cornel BALBU, tulcean de-al nostru, prim-vicepresedinte judetean si candidat la alegerile pentru Parlamentul European din partea Fortei Civice.

Rep:  Spuneti-ne, va rog, cateva impresii despre aceasta campanie electorala, o campanie mult diferita     de toate celelalte.

C.B.:    Aceasta campanie , din punctual eu de vedere, dar si al colegilor mei, a decurs surprinzator de bine. In sprijinul afirmatiilor mele va voi da doua exemple de sambata si duminica.  Sambata am fot 40-50 de oameni, am “facut” 24 de localitati. Intalnirea a fost la ora sapte dimineata, plecarea a fost in jurul orei 08.30. Am avut doua masini cu bannere, o masina “cap de coloana si una care incheia coloana,am mai avut, probabil este premiera nationala, o salvare pe care am inscriptionat “SALVAREA ESTE”  si am continuat cu poza lui Mihai Razvan Ungureanu. Este o idee unicat si a prins foarte bine.

Sambata am parcurs traseul, va dau numai cateva repere: Mahmudia, Murighiol,Plopu, Sarichioi.  De la Sarichioi am plecat la Jurilofca, de acolo am ajuns la Baia, si inapoi la Tulcea. A t o zi in care s-a acumulat si putina oboseala, va dati seama, au fost 12 ore de drum.

Duminica am mers pe traseul:Tulcea, Cataloi, Telita, am iesit in soseaua Somova, apoi la Isaccea, Macin.  Ne-am intors parcurgand localitatile:Cerna, Horia si toate celelalte pana la Tulcea.  Am avut si localitati in care foarte rar, sa nu spun deloc, au venit astfel de actiuni , la Trestenic ,de exemplu, Am fost o coloana destul de mare, in prima zi 12 masini, in a doua zi 10. Oemenii din astfel de localitati , pur si simplu, nu stiau cum sa ne abordeze, dar, totul a iesit nemaipomenit.

Oamenii ne-au primit bine, increzatori, avand in vedere si faptul ca, toata echipa de campanie, in mare parte, a fost formata din tineri. Problemele pe care le ridicau batranii, si nu numai, era cea a locurilor de munca pentru tineri, dansii spunanad ca au o pensie, ca-i mai mare, ca-i mai mica, dar tinerii ce sa faca?

Le-am spus sa se uite la echipa noastra, sa vada cati tineri sunt, pentru ca sunt majoritatea.  Acesti tineri fac campanie pentru speranta unui viitor mai bun, pentru locuri de munca pentru ei, pentru copii si nepotii dumneavoastra, asta le-am spus. Era un exemplu, vorbesc de campana noastra, in care se imbina teoria cu practica. Tinerii s-au comportat admirabi, politicosi, n-am avut nici cel mai mic incident, nici in localitatile unde erau primari de alta culoare. Lumea ne-a primit civilizat, multi spunand ca oricum il votau pe el, chiar daca noi nu ajungeam cu acesta caravana in localitate.

Rep.:  El, cel de care spuneti, e MihaI Razvan Ungureanu.

C.B.: Da, Mihai Razvan Unureanu, el este si capul de afis, este “motorul” listei, cel care trage in sus lista.