Categorie | Administratie, Evenimente

Parteneriat pentru restaurarea ecosistemelor acvatice din Delta Dunării

Parteneriat  pentru restaurarea ecosistemelor acvatice din Delta Dunării

Joi, 9 iulie 2015, ec. Mihaela Lungu, șef Serviciu Accesare Fonduri Externe a participat la conferința de lansare a proiectului “Restaurarea ecosistemelor acvatice din zona Șontea-Fortuna-componentă a siturilor Natura 2000 ROSPA0031 și ROSCI0065 din Rezervația Biosferei Delta Dunării”

 

“Delta Dunării constituie una dintre principalele avuții ale județului nostru dar trebuie să ținem cont de faptul că este în egală măsură o oportunitate de dezvoltare care impune respectarea unor condiții stricte de exploatare, datorită cadrului normativ național și internațional.

Consiliul Județean Tulcea este un susținător important al tuturor demersurilor ce au în centru Delta Dunării și biodiversitatea sa. În calitate de beneficiar al mecanismului ITI, am obținut o alocare importantă , de 60 de milioane de Euro în cadrul Axei prioritare 4 a Programului Operaţional  Infrastructura Mare (2014-2020) pentru proiectele prioritare  “Monitorizarea habitatelor din arealul ecosistemului Delta Dunării” și “Menţinerea stării de conservare a habitatelor”.  Datorită acestui sprijin financiar generos, îmi exprim speranța că vom fi invitați la lansarea altor proiecte la fel de valoroase ca cel al cărui start oficial îl dăm astăzi. Vă felicit încă o dată și vă doresc succes !” – a transmis  Mihaela Lungu din partea președintelui Horia Teodorescu .

 

Proiectul este implementat în perioada 19.05.2015-30.04.2016 , de un parteneriat format din Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea și Institutul Norvegian pentru Cercetarea Naturii.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.