Categorie | Evenimente

PNL-140 DE ANI DE ISTORIE

PNL-140 DE ANI DE ISTORIE

Pe 24 mai, liberalii români aniversează 140 de ani de la momentul în care revoluţionarii paşoptişti Ion C. Brătianu şi Constantin Rosetti puneau bazele Partidului Naţional Liberal. Considerat un bastion al democraţiei din ţara noastră, Partidul Naţional Liberal a jucat un rol important pe scena politică a României, având 30 de premieri din cei aproape 90 câţi a avut România modernă şi contemporană. PNL a fost de altfel, exceptând perioada tristă a celor 45 de ani de comunism în care a fost interzis, unul dintre partidele de numele căruia se leagă cele mai bune momente de dezvoltare a ţării.

Momentul este precedat de o serie de manifestări organizate de către filialele locale ale PNL dar şi de cele din diaspora, care arată publicului rolul pe care acest mare partid  l-a avut in istoria României.

Filiala judeţeană a PNL Tulcea va organiza în data de 16 mai, ora 12, la sala Kogălniceanu din municipiu o expoziţie de fotografii documentare şi  lansarea unui Ghid informaţional realizat de Organizaţia de femei a PNL intitulat  Drepturile românilor din diaspora. La  eveniment vor participa în calitate de invitaţi Cristina Trăilă şi Lucia Varga co-preşedinte OFL, Andreea Paul vicepreşedinte  PNL, Victor Ionescu  preşedinte PNL diaspora,  Alin Ciupală  profesor universitar doctor in istorie.

 

Expoziţia de fotografie documentară – 140 de ani , prin noi inşine – realizată de istoricii Muzeului de istorie – exponatele (panouri) vor fi prezentate în foaierul salii Kogălniceanu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.