Categorie | Informatii Utile

PRIMESTI INDEMNIZATEI DE SOMAJ? MARE ATENTIE!

PRIMESTI INDEMNIZATEI DE SOMAJ? MARE ATENTIE!

Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au o serie de obligatii esentiale, pe care nu le vor neglija si trebuie sa le indeplineasca pe toata perioada in care primesc ajutor, indiferent ca este vorba de 6 luni, 9 luni sau de 1 an:


  1. Daca beneficiezi de indemnizatie de somaj, esti obligat sa te prezinti lunar, pe baza programarii sau ori de cate ori esti solicitat, la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca la care esti inregistrat, pentru a primi sprijin in vederea incadrarii in munca.
  2. Ai obligatia sa comunici agentiei, in termen de 3 zile, orice modificare a conditiilor care au condus la acordarea drepturilor (de exemplu incadrarea in munca).
  3. Trebuie sa participi la serviciile pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala oferite de agentia pentru ocuparea fortei de munca la care esti inregistrat.

Atentie la faptul ca aceasta obligatie nu se aplica atunci cand persoanele care obtin indemnizatie de somaj participa la programe de formare profesionala, organizate in conditiile legii si a caror finantare este asigurata din asistenta financiara nerambursabila primita de Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin intermediul Fondului european de dezvoltare regional, Fondului social european si Fondului de coeziune.

  1. Mai mult, in calitate de beneficiar al indemnizatiei de somaj esti obligat sa cauti activ un loc de munca.
  2. Nu in ultimul rand, esti obligat sa instiintezi in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care esti inregistrat daca intervine starea de incapacitate temporara de munca, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care acesta activeaza, in 24 de ore de la data acordarii concediului medical.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.