Raliul Deltei Dunării 2015, la o săptămână distanţă de start

Raliul Deltei Dunării 2015, la o săptămână distanţă de start

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, domnul Vasile Strat, a participat joi, 28 mai, la conferinţa de presă prilejuită de apropiata lansare a evenimentului Danube Delta Rally 2015, ediţia a XVI-a, ce urmează a se desfăşura în perioada 4-6 iunie, în judeţul nostru.

Cea mai amplă competiţie sportivă din judeţul nostru şi una dintre cele mai bune la nivel national, Danube Delta Rally sau, cum este mai cunoscut tuturor, Raliul Deltei Dunării a evoluat de la an la an, ajungând acum, la cea de-a treia ediţie de la reluarea competiţiei, în 2013, să fie un eveniment consacrat, recunoscut de forurile internaţionale de profil. Astfel, potrivit organizatorilor, examenul de candidatură pentru FIA – European Rally Trophy pe care organizatorii l-au trecut cu succes în 2014, îsi arată rezultatele în acest an, Raliul Deltei Dunării contând atât ca etapa a V-a în FIA European Rally Trophy, cât și ca etapa a III-a in Campionatul Național de Raliuri – Dunlop.

Îi avem astăzi alături de noi pe cei care au readus pe scena tulceană Raliul Deltei Dunării, un eveniment auto binecunoscut locuitorilor acestui judeţ. Lor le suntem în continuare recunoscători că, în urmă cu trei ani, după două decenii de absenţă,  clubul sportiv MotorSport a reuşit să readucă la Tulcea o competiţie sportivă de excepţie, cu un succes răsunător. Raliul Deltei Dunării este un mare eveniment pentru noi, cei din judeţul Tulcea, fiind totodată şi o mare activitate economică. Cu fiecare an ce trece, am constatat o mai mare implicare a organizatorilor şi a autorităţilor, o mai mare desfăşurare de forţe, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un eveniment mult mai complex, cu o participare mult mai amplă şi, implicit, cu măsuri suplimentare ce ţin de buna desfăşurare a acestuia. Nu-mi rămâne decât să le urez succes participaţilor la această competiţie, să felicit organizatorii şi să-i asigur că şi în anul următor le vom fi alături cu tot ceea ce va fi necesar”,  a declarat cu acest prilej vicepreşedintele Vasile Strat.

Noutăţile ediţiei din acest an vizează un număr record de echipaje naţionale şi internaţionale înscrise la start, 54 la număr,  acestea constituind şi cel mai mare număr de echipaje înscrise în etapele desfășurate până în prezent în Campionatul Național de Raliuri Dunlop – 201. Dintre acestea, 11 echipaje sunt înscrise în lupta pentru podiumul European Rally Trophy de la Tulcea.

Din lista de înscrisi pentru Raliul Deltei Dunării se pot remarca, alături de piloți români consacrați precum Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti și piloți din străinatate, Georgi Geradzhiev din Bulgaria, Tomas Popisilik din Cehia, dar și o cunoștință mai veche a tulcenilor, Ekaterina Stratieva din Bulgaria. O prezență inedita la linia de start a Danube Delta Rally®-2015 este echipajul din Emiratele Arabe Unite, Rashid Al-Ketbi și Karina Hepperle, reprezentând echipa Skydive Dubai, a cărui proprietar este Prințul Coroanei din Dubai.

 

    „Anul 2014 a fost un an foarte greu pentru noi din multe puncte de vedere, dar în special din perspectiva alinierii regulamentelor naționale la stardardele europene impuse de către Federația Internațională  a Automobilului (FIA) şi credem că în mare parte suntem pregătiţi să facem faţă acestei noi provocări. Suntem convinşi că toate eforturile echipei şi ale partenerilor noştri vor fi răsplătite săptămâna viitoare, când ne așteptăm la un spectacol automobilistic demn de eforturile generale depuse de la reactivarea Raliului Deltei in 2013 până acum. Vom avea parte de un regal automobilistic, la propriu şi la figurat, dată fiind participarea onorantă la Startul Festiv şi la Shakedown a Al Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României. Pe lângă spctacolul automobilostic, vă garantăm şi multe alte surprize.

     Din nou, atât Consiliul Judetean Tulcea, prin Domnul Preşedinte Horia Teodorescu, cât şi Primaria Tulcea, prin Domnul Primar Constantin Hogea, s-au alăturat acestui proiect de suflet, iar eu personal ţin să le mulţumesc şi pe această cale”, a declarat Mihai Tănase, organizatorul Raliului Deltei Dunării.

Raliul este organizat de Clubul Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului si a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea si Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Silvice Tulcea, a Directiei Județene pentru Sport și Tineret si a Primăriei Jurilovca, precum şi cu aportul unor sponsori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.