Restricionare de viteza pe Digul sosea Macin-Smardan

Restricionare de viteza pe Digul sosea Macin-Smardan

             Prefectul Judeţului Tulcea, domnul Simion Lucian-Eduard, a convocat astăzi, 19 mai 2014/ora 10.30 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, în şedinţa de lucru ce s-a desfăşurat la sediul Prefecturii Judeţului Tulcea.

În cadrul şedinţei a fost adoptată Hotărârea nr. 9 prin care se restricţionează viteza maximă de circulaţie a autovehiculelor pe Digul şosea Măcin – Smîrdan, având în vedere creşterea debitului fluviului Dunărea ca urmare a precipitaţiilor abundente manifestate în ultima perioadă în zonele situate în amonte.

Astfel, conform hotărârii menţionate, începând cu data de 20 mai 2014, se restricţionează viteza maximă de circulaţie a autovehiculelor pe Digul şosea Măcin – Smîrdan (DN 22, E87), după cum urmează:

  • 40 km/h pentru autocamioane;
  • 60 km/h pentru autoturisme.

Începând cu aceeaşi dată, A.N.I.F. Tulcea va urmări intrarea în fazele de apărare a digului prin efectuarea citirilor la mira kilometrul 4+000 pe dig şi, împreună cu S.G.A. Tulcea vor efectua supravegherea permanentă a digului în situaţia intrării acestuia în faze.

Tot în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 13.00, Prefectul Judeţului Tulcea a avut o întâlnire de lucru cu primarii din unităţile administrativ-teritoriale riverane Dunării şi din Delta Dunării, în cadrul căreia a fost analizată, punctual, situaţia digurilor şi a punctelor critice din fiecare localitate în parte. În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul a dispus măsurile necesar a fi întreprinse pentru prevenirea şi protejarea populaţiei şi a bunurilor, precum şi pentru prevenirea producerii unor inundaţii la nivelul localităţilor judeţului Tulcea.

Domnia-sa a solicitat primarilor să dispună de îndată utilizarea stocurilor de materiale (saci, folie, plasă) existente la primării comunicându-le, totodată, că prin grija Consiliului Judeţean Tulcea şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor asigura materialele de strictă necesitate către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în baza evaluărilor efectuate de fiecare CLSU în parte.

„Avem responsabilitatea de a interveni cu maximă operativitate pentru gestionarea unor eventuale situaţii neplăcute, printr-o comunicare continuă şi eficientă şi trebuie să ne dimensionăm toate forţele, mijloacele şi utilajele de care dispunem pentru a putea interveni în acordarea sprijinului populaţiei”, a transmis prefectul Simion primarilor prezenţi la şedinţă.