Categorie | Politica

Rezultate istorice ale PSD sau manipulare politică?

Rezultate istorice ale  PSD sau manipulare politică?

 

            Data de 11.06.2017, va rămâne în istoria comunei Beidaud ca fiind ziua când PSD a câștigat alegerile parțiale pentru primari cu un scor zdrobitor care a surclasat ceilalți competitori pentru

câștigarea primăriei.

            La prima vedere nu ar fi un fapt ieșit din comun însa privind la numele celor care au candidat, respectiv  Constantin Camburi  PSD, Dumitru Popescu ALDE, Sterică Paşata PNL, și Adrian Bulgaru PMP, putem observa câteva suprize.

            La alegerile locale din 2016 în fruntea listei PNL,- ului se afla nimeni altul decât d-l Camburi, care a condus echipa la o victorie copleşitoare a acestui partid, câştigând funcţia de primar şi un numar de 7 locuri în consiliul local.

 După trei mandate de primar câştigate sub sigla liberalilor, Constantin Camburi a demisionat în urmă cu câteva luni din PNL şi a intrat în cursă, candidând pentru PSD. Motivele demisiei din PNL rămân un mister, însa ,, vocea uliţei afirmă că ordinul primit de la centru, de al alege ca viceprimar pe Paşata Sterică nu i-a reuşit, ar fi adevăratul motiv.

 Dumitru Popescu, consilier PNL, ales viceprimar după alegerile din 2016 şi  care de drept după demisia primarului ar fi trebuit să asigure interimatul, ne fiind pe placul conduceri judeţene a PNL-ului s-a trezit fără sprijin politic  fiind exclus din partid. Încercarea PNL-ului de al propulsa pe Sterică Paşata viceprimar s-a lovit de refuzul propriilor consilieri fapt pentru care au început epurările retrăgând sprijinul politic  sau determinând demisii, astfel că înaintea alegerilor  din 2017 PNL a rămas cu 4 consilieri din 7.

După negocierile avute între Preşedintele organizaţiei judeţene PSD şi conducerea PNL Tulcea (oare  d-l Dragnea ştie ?) s-a convenit  ca d-l Camburi să primească sprijinul PNL-ului iar  aceştia să primească funcţia de viceprimar prin numirea conroversatului Paşata.

Rezultatele obţinute în urma votului ilustrează clar această înţelegere, astfel că d-l Camburi a obţinut un număr de  644 voturi iar viitorul viceprimar Paşata 18 voturi, devenind clară înţelegerea ca PNL Beidaud să voteze în favoarea PSD.

D-l Popescu Dumitru care a fost trădat de PNL, a ales să candideze din partea altui partid liberal, ALDE Tulcea,  iar prin cele 223 de voturi obţinute a demonstrat că prin excluderea sa din PNL, acestia au pierdut un om de valoare şi că ALDE poate deveni în tot judeţul Tulcea ca si al doilea partid important .

Intrebarea care se formulează inevitabi este aceea că, merita comuna Beidaud un viceprimar care a primit sprijinul doar a unui număr de 18 cetăţeni şi care a fost contestat de colegi săi? ( bănuim ca aceştia au fost doar rude) .

Dar la această întrebare îl vom ruga pe d-l Teodorescu să răspundă sau viitorul….

 

Bucurlescu Dorinel

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.