Categorie | Informatii Utile

Stimularea angajatorilor privind incadrarea in munca a absolentilor

Stimularea angajatorilor privind incadrarea in munca a absolentilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, ofera angajatorilor care încadrează în muncă pe durata nedeterminată absolvenții promoției 2017 ai unor instituții de învățământ, un stimulent financiar in cuantum de 900 lei lunar timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, începând cu data încheierii convenției. Angajatorii care încadrează în muncă pe durata nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc            900 lei lunar, pentru fiecare absolvent, pe o perioada de 18 luni.

 

Pana in prezent, 25 de agenți economici au primit subvenții pentru încadrarea in munca a 52 absolvenți de invatamant. Dupa nivelul de pregătire al absolvenților inacadrati prin subventionarea locului de munca, situatia se prezinta astfel: 27 absolvenți au studii liceale; 15 absolvenți au studii superioare si 11 absolventi provin din ciclul inferior al liceului.

 

În perioada celor 18 luni, cât timp angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau de serviciu, absolvenții pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condițiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregătirea profesională vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

 

Angajatorii care, după îndeplinirea celor 18 luni mențin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenții încadrați în condițiile de mai sus, primesc, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu, un ajutor financiar egal cu suma aferenta contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane și virate, conform legii. Ajutorul financiar poate fi acordat la cerere, pe o perioada de cel mult 2 ani. Pentru anul 2017, pana in prezent, 6 angajatori au solicitat acest ajutor financiar.

 

Angajatorii interesati se pot adresa pentru informatii suplimentare Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, str. Grigore Antipa , nr. 10, telefon: 0240/516858.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.