SUBIECTE DE ACTUALITATE (2)

SUBIECTE DE ACTUALITATE (2)

Vinerea trecuta, 27 iunie 2014, pe la orele 19.00, m-am indreptat spre cabinetul medical al doamnei doctor Neviser  ZAHARCU. Nu sufar de nimic, multumesc lui Dumnezeu, sau cel putin asa cred eu si nu se simte inca, am mers pentru a sta putin de vorba despre ultimele evenimente nationale si locale.  Cu toata ora inaintata, stia ca va fi acolo, si asa a si fost. Inconjurata de pacienti, asa am gasit-o, ca de fiecare data.  Ma interesa opinia deputatului Zaharcu si a medicului. Intre 2 consultatii a gasit timp sa raspunda si intrebarilor, dialog pe care il voi reda mai jos pe parcursul a mai multor editii.

(continuare)

N.Z.: Nu ne-am gandit sa facem lucrurile la intamplare. Locul ales este intr-un cartier cu oameni predominant pensionari, este un loc putin in afara circiutului, este langa o institutie care depa ora 17.00-18.00 se inchide. La parterul imobilului este Institutul de Medicina Legala care are paza permanenta. Acolo au o siguranta, un medic nu are program sa vina la unu, la doua, la trei sau la cinci acasa. Poata sa vina la 11 noaptea sau poate sa fie chemat la doua dimineata pentru o urgenta.

Rep.: Spitalul Judetean de Urgenta arata ca un santier acum , e bine ca lucrurile se misca. Nu vorbesc doar de lucrarile care se fac la Unitatea de Primiri Urgente, ma refer la intreg spitalul, modernizarea acestuia incepandu-se pe vremea mandatului dumneavoastra de manager. De acest spital beneficiaza tot judetul.

N.Z.:Este singurul insitut de sanatate al judetului. Macinul functioneaza, cred, cu 10% din capacitate.

Rep: A fost o greseala inchiderea celor doua spitale: Sulina si Babadag?

N.Z.: Cred ca da.  Nu mai vreau sa vorbesc de Sulina, pana ajunge un pacient pe t imp de iarna pana la Tulcea poate sa dureze si zece ore.

Rep: Pe vremea desfiintarii spitalelor, ministrul  de resort era de la UDMR, ……

N.Z.: Nu vrea sa vad asa lucrurile, putem spune clar ca era un ministru din guvernul  BOC. Sub acest aspect, al inchiderii sau micsorarii activitatii unitatilor sanitare, ar fi trebuit  sa decida consiliul judetean, nu vorbesc neaparat de un presedinte.

 

(va urma)

 

Iris Ionescu