SUBIECTE DE ACTUALITATE (3)

SUBIECTE DE ACTUALITATE (3)

Vinerea trecuta, 27 iunie 2014, pe la orele 19.00, m-am indreptat spre cabinetul medical al doamnei doctor Neviser  ZAHARCU. Nu sufar de nimic, multumesc lui Dumnezeu, sau cel putin asa cred eu si nu se simte inca, am mers pentru a sta putin de vorba despre ultimele evenimente nationale si locale.  Cu toata ora inaintata, stia ca va fi acolo, si asa a si fost. Inconjurata de pacienti, asa am gasit-o, ca de fiecare data.  Ma interesa opinia deputatului Zaharcu si a medicului. Intre 2 consultatii a gasit timp sa raspunda si intrebarilor, dialog pe care il voi reda mai jos pe parcursul a mai multor editii.

(continuare)

Rep: Putem privi  sanatatea ca si o operatiune contabila, avem debit 1 leu, credit 1leu si 10 bani, excedent(profit) 10 bani?

N.Z.: Niciodata! Sanatatea nu va fi contabiliceste pe profit.

Rep.: Contabiliceste s-a gandit, daca s-a gandit, atunci cand au fost inchise cele doua spitale din judet.

N.Z.: Niciodata nu poti spune ca viata  unui om are pret. Ca trebuie sa facem o masura intre venituri si cheltuieli, asta este una, sa nu facem risipa, dar, sa restrictionam un act medical pur pe hartie, din considerente economice gandind pe plus si minus, nu se poate.

Rep.: Eu vn des la dumneavoastra la cabinet si vad mereu foarte multi oameni care asteapta sa intre la dumneavoastra pentru consultatii.  Reusiti  in continuare sa va impartiti programul intre Parlamentul Romaniei si cabinetul medical, putem sa mai adaugam sic ate-o garda la spital din cand in cand, chiar des. Toate acestea au niste costuri.Chiar dadevreme s-a dat un raspuns, mai intreb o singura data.  Cat valoreaza viata unui om pentru medicul si deputatul Zaharcu Neviser?

N.Z.: Nu pot sa fac acesta masuratoare. Aici incepe infinitul. Cand eram copil si invatam la scoala despre plus si minus infinit, nu stiam ce inseamna acesteasta, ce lucru poate sa incapa iintre valorile de plus si minus infinit. Aici, in aceasta meserie am invatat ca INTRE PLUS SI MINUS INFINIT INTRA VIATA UNUI OM.

 

Iris Ionescu