SUBIECTE DE ACTUALITATE

SUBIECTE DE ACTUALITATE

Vinerea trecuta, 27 iunie 2014, pe la orele 19.00, m-am indreptat spre cabinetul medical al doamnei doctor Neviser  ZAHARCU. Nu sufar de nimic, multumesc lui Dumnezeu, sau cel putin asa cred eu si nu se simte inca, am mers pentru a sta putin de vorba despre ultimele evenimente nationale si locale.  Cu toata ora inaintata, stia ca va fi acolo, si asa a si fost. Inconjurata de pacienti, asa am gasit-o, ca de fiecare data.  Ma interesa opinia deputatului Zaharcu si a medicului. Intre 2 consultatii a gasit timp sa raspunda si intrebarilor, dialog pe care il voi reda mai jos pe parcursul a mai multor editii.

Rep: Este necesara demisia lui Traian Basescu?

N.Z.: Demisia de omoare este necesara. Acum depinde si de puterea personala de apreciare a faptelor.

Rep: Va este rusine cu ACEST PRESEDINTE AL ROMANIEI?

N.Z.: Rusine este un cuvant prea puternic, mi-e jena as putea spune. Noi aici ne balacarim, dar, in afara modul de relationare este cu totul altfel. Aseara mi-a fost jena cu presedintele meu.

Rep: Vorbiti de marginalizarea domniei sale de catre sefii de stat si guvern din Europa. Am vazut un Traian Basescu singurel, stingher si nebagat in seama de nimeni.

N.Z.:Da, chiar am avut un sentiment de jena vazand imaginile.

Rep.: Credeti ca ar fi trebuit sa fie altcineva acolo?

N.Z.: Acolo ar fi trebuit sa fie omul care sa reprezinte tara aceasta, o tara frumoasa, bogata si cu oameni buni. Un om care sa ne reprezinte pe cei peste 19 milioane de romani, un om cu educatie, un om cu o cultura adecvata.

Rep: Lasand politica deoparte, va propun sa ne intoarcem la marea dumneavoastra dragoaste, sanatatea. Ieri a fost inaugurat un ansamblu de locuinte destinate medicilor, astfel incat, sa putem oferi conditii decente de trai specialistilor care doresc sa profeseze si sa se stabileasca in Tulcea. Este indeplinirea unui vis mai vechi al dumneavoastra de pe vremea cand erati managerul Spitalului Judetean de Urgenta. Este un prim pas…

N.Z.: Este al doilea, primul a fost facut in 2001, in iunie, pe timpul primului meu mandat  de manager al spitalului. Atunci a fost initiat un proiect cu 3 blocuri, unul de garsoniere si 2 cu apartamente de 2 si 3 camere, sa putem sa-I ajutam sa-si intemeieze o familie, sa aiba si un copil, sa aiba tot confortul, sa aiba chiar si o camera de studiu. Ma bucur ca domnul presedinte Teodorescu nu a acceptat idea de garsoniere si a zis “minim 2 camere”.

(va urma)

 

Iris Ionescu