Categorie | Administratie

Verificarea bazelor de intervenţie pentru sezonul de iarna 2016 – 2017.

Verificarea  bazelor  de intervenţie  pentru sezonul de iarna 2016 – 2017.

Vineri, 11 noiembrie, prefectul judeţului, Alexandru – Cristian Iordan, s-a deplasat în teritoriu pentru a verifica bazele de intervenţie în caz de deszăpezire.

Însoţit de directorul cancelariei, Gabriel Herea, reprezentantul Guvernului a vizitat toate cele patru districte: Tulcea, Enisala, Topolog şi Izvoarele. S-a constatat că toate cele 38 de utilaje disponibile pentru deszăpezire sunt funcţionale, urmând să mai fie aduse încă 10 atipice (cum ar fi: automacara de 20 to sau trailer); de asemenea, se montează parazăpezi (a căror lungime totală s-a mărit la 18 kilometri pentru iarna care vine). Sunt stocuri suficiente de material antiderapant pentru perioada următoare: din necesarul de 2.800 to, jumătate se află în depozite din bazele menţionate.

Consiliul Judeţean dispune de o reţea de drumuri în lungime de 630 de kilometri, judeţul a fost împărţit pentru activitatea de deszăpezire în două zone, EST şi VEST, iar fiecare zonă include două districte. Zona EST este formată din districtele Tulcea şi Enisala, iar zona VEST, din districtele Topolotg şi Izvoarele. Fiecare district, la rândul lui, are arondat un număr de kilometri.

În ultima şedinţă, Consiliul Judeţean a aprobat Planul operativ de acţiune pe timpul iernii 2016 – 2017 pe reţeaua de drumuri judeţene, hotărâre care a fost comunicată societăţilor comerciale contractante a lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene pentru zonele EST şi VEST.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.