Ambasadorul Japoniei la București, în vizită oficială în județul Tulcea

Ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa domnul Kisaburo Ishii, s-a aflat vineri, 1 iulie 2016, într-o vizită de lucru în Județul Tulcea, prilej cu care a fost întâmpinat la Consiliul Județean Tulcea, cu toate onorurile cuvenite,  de vicepreședinții Dumitru Mergeani și George Luchici. Diplomatul japonez a fost însoțit la întâlnirea oficială de Tomotaka Yoshimura, secretar I pe probleme economice

Cu acest prilej, au mai fost prezenți prefectul județului, Marin Bădiță, viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca, consilierul președintelui Consiliului Județean, Lucian Eduard Simion, guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Doru Poponete, precum și mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri din județul nostru, din varii domenii, cum ar fi turism, vinificație, industria cărnii, panificație, metalurgie, industria navală etc.

„Mă simt deosebit de onorat de vizita Excelenţei Voastre la Tulcea, un județ mic dar primitor și deschis și, nu în ultimul rând, dornic să acumuleze schimburi de experiență  și  exemple de  bună practică din toate colțurile lumii.

    Nu putem fi decât mândri că aţi venit pe meleagurile noastre și că vă putem găzdui și ghida în vizitarea și cunoașterea  celor mai frumoase și de interes obiective turistice, economice și culturale. Vă asigurăm, fără a fi lipsiți de modestie,  că aveți ce vedea, întrucât suntem locuitorii unora dintre cele mai frumoase pământuri ale României, un adevărat colț de rai, cum îmi place mie să-i spun județului Tulcea”, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani la începutul întrevederii. În continuare, reprezentantul conducerii județului a realizat o scurtă prezentare a meleagurilor nord-dobrogene, cu accent pe Delta Dunării și, nu în ultimul rând, pe potențialul turistic, economic și cultural al județului Tulcea.

„În cadrul acestui periplu pe meleagurile noastre, Excelența Voastră va avea ocazia să viziteze Delta Dunării şi să vadă peisaje extraordinare şi păsări rare, să guste din specialităţile culinare locale, să vadă locuinţe şi costume tradiţionale, şi, astfel, să înțeleagă de ce reprezentăm un punct de atracţie. Ne exprimăm speranţa că, descoperind potenţialul nostru economic, natural, cultural şi turistic și beneficiind de sfaturile și expertiza pe care Excelenţa Voastră ni le poate împărtăși, judeţul Tulcea va căpăta, pe termen lung, o altă conotaţie în plan european şi internațional. Vă dorim o şedere plăcută la Tulcea şi sunteţi binevenit, alături de familie și echipa Excelenței Voastre, oricând veţi mai dori să ne vizitaţi!”, a mai spus vicepreședintele Mergeani în finalul intervenției sale. În acest context, câțiva dintre oficialii prezenți au avut ocazia să întregească tabloul județului nostru cu informații interesante din diverse domenii reprezentative pentru zona noastră.

Ambasadorul Japoniei, Excelența Sa domnul Kisaburo Ishii, s-a arătat deosebit de încântat de primirea făcută de autoritățile tulcene precum și de prezentarea județului, subliniind faptul că domnia sa a este  deosebit de interesat de tot ceea ce înseamnă turism, infrastructură dar și teritorii naturale întrucât a   îndeplinit pentru o perioadă funcția de ministru adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor, Turismului, Infrastructurii si Teritoriului din Japonia. „Prin natura profesiei și a funcției pe care am deținut-o în minister, mă preocupă tot ceea ce înseamnă turism, dezvoltare, în special când este vorba promovarea de stațiuni și obiective plasate în locuri interesante din punct de vedere natural. Experiența din Japonia m-a învățat că pentru reușita oricărei investiții este nevoie de un plan de promovare foarte bine pus la punct. Sunt nerăbdător să vă vizitez județul, să văd locuri din Delta Dunării, despre care am auzit numai lucruri frumoase. Aveți un județ frumos, bogat, care, fără îndoială, merită vizitat și, foarte important, promovat cât mai mult cu putință”, a declarat Ambasadorul Japoniei.

Vizita oficială a delegației japoneze a continuat cu o deplasare în județ în vederea vizitării unor obiective de interes turistic,  cultural și economic și s-a încheiat cu o deplasare în Delta Dunării.

 

Lasă un răspuns