Ansamblul „Baladele Deltei”, recital la Iazurile

 

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” va participa duminică, 22 septembrie, în satul Iazurile (comuna Valea Nucarilor), la un spectacol pentru promovarea valorilor culturale și a tradițiilor satului românesc.

Pentru acest eveniment deosebit, Ansamblul „Baladele Deltei” a pregătit un program din care fac parte suite din Dobrogea, cu jocurile Popârlanul, Dobromireasca, Brâulețul dobrogean, Hora, Gârliceanca, Sârba de la Negru Vodă, Moldova, cu Polobocul, Arcanul, Moroșeasca, Trilișești și Țărăneasca, și Oltenia, cu Sârba lui Tudor, Hora boierească, Alunelul, Trei păzești și Sârba rară. Soliștii vocali Georgeta Nichifor, Laura Feraru, Laura Mocăniță și Costel Atanasof vor interpreta cântece ca Barcagiu, eu te-aș ruga, Zi-i din fluier și cimpoi, Trandafiru-i ghiurghiuliu, De când te-am văzut, Triști și negri rămân norii, Dunăre, pe apa ta, Armâna mea sau Frunză de răchită.

Conducerea muzicală: prof. Aurelian Croitoru. Coregrafia: prof. Ștefan Coman.

După cum anunță organizatorii, în cadrul acestei festivități cultural – artistice va fi conferit Titlul de cetățean de onoare doamnei Tora Vasilescu, actriță de renume a teatrului și filmului românesc, care a purtat cu onoare numele satului Calica, astăzi Iazurile.

La spectacol vor lua parte Irina Loghin, Roxana Nemeș, Costin Bârjovanu, Cvartetul „Poema”, Ansamblul „Bujorelul”, copiii de la Grădinița „Arlechino” din satul Agighiol și „Dansuri locale din bătrâni”.

Spectacolul organizat de Primăria și Consiliul Local Valea Nucarilor va avea loc, începând cu ora 14.00, la Căminul Cultural din satul Iazurile.

 

Manager,

Prof. Ștefan Coman

 

 

 

Lasă un răspuns