CAUTARE DE COMORI

             In perioada 16-22 septembrie 2014 Primaria Municipiului Tulcea este participant oficial al editiei Saptamana Mobilitatii Europene.
Una din activitatile cuprinse in agenda acestei saptamani s-a desfasurat vineri, 19 septembrie in Parcul Ciuperca. Elevi ai clasei I B (inv. Vioroca Parciog) au participat la o “cautare de comori”, dovedind astfel ca sunt activi in saptamana mobilitatii. Impartiti in 4 grupe, copii au urmat traseul indicat de “Harta comorii” trecand, pe rand prin diferite ateliere (constructie, indemanare, creativitate, joc, cunostinte de limba straina), scopul final fiind acela ca ei sa deprinda ce inseamna lucrul in echipa, increderea in coechipier, abilitati de a citi o harta si a parcurge un traseu dat. “Comoara” descoprita a fost sloganul tematicii acestui an: “Strazile noastre, alegerea noastra”. Odata reconstituita tema, copii au primit si alte detalii asupra a ce inseamna acest imbold: sa avem grija de strada noastra, de curatenia ei, de spatiile verde, sa reducem poluarea prin evitarea circulatiei cu masini si intorcerea la mersul pe jos, cu bicicleta, pentru ca in final un mediu nepoluat si curat este un mediu sanatos.
In a doua parte a activitatii, membrii celor 4 grupe au lasat impresiile lor pe asfaltul parcului prin 4 tablouri, “strada mea”, care ilustreaza conceptia lor dupa informatiile primite.
Coordonarea actiunii a revenit membrilor Fundatiei Judetene pentru Tineret Tulcea in parteneriat cu Ong. Celisea Tulcea.
Informatiile ne-au fost oferite, cu mare amabilitate, de catre Carmen Simionescu-presedinte al Fundatiei Judetene pentru Tineret Tulcea.