„Cupa Înfrățirii”, proiect ce unește prin sport comunitățile din Cahul, Tulcea și Izmail

Sâmbătă, 19 octombrie, pe stadionul Raional „Atlant” din Cahul, a avut loc cea de-a doua etapă a „Cupei Înfrățirii” la fotbal, un proiect al Asociației Județene de Fotbal Tulcea, care își dorește să întărească relațiile de prietenie și bună vecinătate între România, Republica Moldova și Ucraina. Prima etapă a acestei competiții s-a desfășurat la Tulcea, în perioada 14-15 septembrie, și a fost câștigată de echipa din Cahul.

Consiliul Județean Tulcea, finanțatorul  proiectului, este activ în acest domeniu, primele inițiative de acest gen fiind susținute în cadrul Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”. Delegația Consiliului Județean Tulcea, condusă de vicepreședintele Petre Badea și de consilierul județean Vasile Nedelcu, a transmis omologilor din Cahul, gazdele celei de-a doua etape a „Cupei Înfrățirii”, salutul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, precum și felicitările sale pentru reușita organizatorică.

Din punct de vedere fotbalistic, turneul a fost unul cu un nivel tehnico-tactic ridicat și extrem de echilibrat, toate meciurile terminându-se la egalitate. Reprezentanta județului Tulcea, constituită din jucători din campionatul județean, înregistrând o remiză albă cu echipa din Izmail (0-0) și făcând o partidă mult mai spectaculoasă cu reprezentanta raionului Cahul (2-2).  Astfel, departajarea s-a făcut la golaveraj: Cahul, locul 1, Tulcea pe locul 2 și Izmail pe locul 3.

Următoarea etapă și ultima din cadrul Cupei Înfrățirii la fotbal este programată a se desfășura la Izmail, cel mai propabil în primăvara anului viitor.

Comunicat de presa

Lasă un răspuns