PRIMARUL COMUNEI LUNCAVITA A DEMISIONAT

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu privire la Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România

 

Stimați colegi din administrația publică locală, ai instituției Prefectului Județului Tulcea, ai celorlalte organisme publice, și în mod special, dragi angajați ai filialei, vă anunț că în data de vineri 14 aprilie 2017, mi-am înaintat demisia din funcția de președinte al Filialei Județene Tulcea a Asociației Comunelor din România.

Motivul principal este lipsa de cvorum a Adunării generale convocată în sesiune extraordinară, de la nivel național de președintele A.Co.R., pentru alegerea Consiliului director, cauzată de retragerea în grup a colegilor primari membri ai Partidului Social Democrat.

În fapt, în perioada statutară pentru depunerea candidaturilor, colegii primari care își doreau cu deosebită ardoare să conducă filiala județeană, au uitat să le depună și și-au dat seama, după ce a trecut termenul limită, că nu se vor regăsi pe buletinele de vot la Adunarea generală convocată pentru data de 14 aprilie, fapt ce lea provocat mai întâi uimire, dar mai apoi frustrare și disperare.

A urmat o perioadă în care au fost făcute intervenții, de altfel nejustificate, la cele mai înalte vârfuri, cu ședințe de partid, care să repare lipsa de responsabilitate, să acopere pregătirea precară și să impună firescul statuat de rezultatele alegerilor locale și parlamentare.

Totul a culminat cu retragerea din sală a tuturor colegilor primari ai PSD, înainte de constituirea adunării, pentru a nu fi validați astfel candidații care s-au înscris în termen, printre care și eu. În aceste condiții, am crezut că este normal să îmi dau demisia din funcția de președinte, pe care am deținut-o din anul 2010.

Mă bucur însă că am reușit, prin toate mijloacele pe care le-am putut folosi, ca liderii județeni să înțeleagă importanța participării la ședință, pentru a fi votate documentele financiare ale asociației, care, dacă nu ar fi fost depuse în termen la instituțiile abilitate ale statului, ar fi blocat activitatea asociației, iar colegii care ar fi preluat asociația ar fi condus ceva care nu ar mai fi funcționat.

Mulțumesc tuturor colegilor primari, din aparatele de specialitate ale acestora, secretarilor, sau contabililor,  instituțiilor publice ale județului Tulcea, pentru anii în care am colaborat împreună în cadrul Filialei Județene Tulcea a A.Co.R., în domenii care nici nu erau visate în trecut. Am muncit împreună și am avut rezultate remarcabile, reușind ca prin această asociație să putem funcționa chiar și atunci când sorții nu ne dădeau nicio speranță. Am modificat numeroase acte normative, în interesul colectivităților, iar prin activități de cooperare am menținut neblocată activitatea aparatelor noastre de specialitate.

Astăzi, Filiala Județeană Tulcea a A.Co.R. are 163 de angajați și este una dintre cele mai respectate organisme aflate în slujba comunelor, a cetățenilor, a primarilor, fiind model de bună practică și pentru multe alte filiale județene ale Asociației Comunelor din România. Am implementat prin parteneriat proiecte europene și am realizat strategii pentru fiecare comună din județ, am reprezentat, în fața tuturor autorităților, dorințele, problemele și visurile angajaților din administrație, ale locuitorilor din mediul rural, am creat o reală eficiență în administrație și am adus mulți specialiști de care aveam nevoie în unitățile administrativ teritoriale.

Ne-a caracterizat transparența și am deschis căi nebănuite în trecut de comunicare, utilizând absolut tot ce ne oferă astăzi tehnologia, iar informațiile au ajuns la noi aproape instantaneu de la miii de emailuri, sms-uri, apeluri telefonice și până la facebook și whatsapp, indiferent de oră.

Și toate acestea stimați colegi le-am reușit împreună, fără a implica niciodată politicul, demonstrând până acum că așa cum este Asociația, apolitică, așa este și filiala, pe care am păstrat-o curată și demnă în fața tuturor provocărilor.

Cât despre mine, dragi colegi, mi-am dorit tot timpul să fiu transparent, să nu vă înșel așteptările, mi-am impus să utilizez cât mai mult timp pentru a încerca rezolvarea multelor și diferitelor probleme pe care le-am avut cu toții și am căutat să mă dedic indiferent de oră tuturor obligațiilor filialei.

Dacă am reușit, sau nu, las, așa cum este și firesc, doar la aprecierea dumneavoastră, singurii care aveți dreptul și capacitatea de a evalua munca mea.

Vreau în încheiere să asigur atât următoarea conducere a filialei, cât și pe dl viitor președinte Eugen ION, primarul Comunei Jurilovca, că le voi fi alături dacă vor dori să apeleze la experiența mea pentru ca asociația să funcționeze cu aceiași eficiență și de ce nu, poate și mai mare, în viitor. Mai mult decât atât, din postura pe care o am, aceea de vicepreședinte și ofițer de presă la nivel național al A.Co.R., voi întreprinde toate eforturile de a promova rezolvarea problemelor colectivităților județului Tulcea.

De asemenea, sunt alături de toți angajații filialei transmițându-le că trebuie să muncească la fel de profesionist, să aibă încredere în noua conducere, în așa fel încât Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România să rămână un reper al răspunderii și responsabilității.

 

Cu deosebită considerație,

Ștefan ILIE,

Vicepreședintele și Ofițerul de presă al Asociației Comunelor din România,

Primarul Comunei Luncavița

 

 

Lasă un răspuns