REACTII DUPA PRIMUL TUR AL PREZIDENTIALELOR

Președintele Organizației PSD Tulcea, Horia Teodorescu:

„Tulcenii au sprijinit prin votul lor pe cel care l-au simțit mai aproape de oameni, de problemele lor“

 

–         Ce părere aveți despre rezultatele oficiale ale agerilor din 2 noiembrie 2014 la nivelul județului Tulcea?

–         Pentru început, trebuie să mulțumesc tulcenilor pentru că au participat în număr însemnat la vot și vă votul lor a fost favorabil candidatului PSD Victor Ponta, cu o diferență de aproape 17 procente (candidatul PSD – 42,76% față de următorul clasat, candidatul ACL – 26,25%). Este, de altfel, o manifestare de apreciere prin vot a sprijinului acordat de Victor Ponta județului Tulcea. Tulcenii au sprijinit prin votul lor pe cel care l-au simțit mai aproape de oameni, de problemele lor, și de asemenea pe cel care garantează dezvoltarea județului Tulcea pe toate componentele: infrastructură, sănătate, învățământ, mediu.

 

–         Ce părere aveți despre prezența la vot la nivelul județului Tulcea și ce așteptări aveți de la turul al doilea?

–         Vreau să remarc faptul că tulcenii au ieșit la vot în număr mare (peste 96.000 de cetățeni cu drept de vot). Îmi doresc ca tulcenii să vină la vot în număr și mai mare în turul al doilea,  pentru că doar având suportul lor putem continua și garanta proiectele și dezvoltarea durabilă a județului Tulcea. Județul nostru trebuie să aibă un viitor frumos și îl va avea atâta timp cât sprijinul pe care noi l-am primit va continua.

 

–         Ce ne puteți spune despre rezultatele la nivel de județ?

–         Am câștigat în majoritatea localităților din județul Tulcea. Practic, am pierdut numai în două comune relativ mici. Avem localități în care am câștigat cu mult peste 50%, iar aici voi da exemplu Beidaud, Casimcea, Mihai Bravu, Jurilovca, Frecăței, Topolog.

 

–         Despre rezultatele pe municipiu?

–         Aș vrea să mulțumesc locuitorilor din municipiul Tulcea pentru prezența la vot și pentru voturile de încredere acordate candidatului Victor Ponta, cu toate că acțiunile de campanie, afișajul, și alte activități ale celor din ACL au fost de o amploare nemaiîntâlnită și s-a bucurat de sprijinul nemijlocit al autorităților publice locale. Este un semnal de care autoritățile municipale trebuie să țin cont: trebuie înțeles faptul că oamenii își dau votul doar trecând aceste alegeri prin filtrul gândirii.

 

–         Speranțe pentru  turul al doilea?

 

–         Dorința noastră este ca în turul al doilea, cu sprijinul tulcenilor și printr-o organizare mai bună să creștem scorul în favoarea candidatului Victor Ponta, pentru că îl cunosc și pentru că știu că merită.

 

 

–         De ce ar trebui să voteze tulcenii Victor Ponta?

Județul Tulcea și tulcenii au nevoie de Victor Ponta. Eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Tulcea, am nevoie de Victor Ponta pentru a putea duce mai departe proiectele la care am muncit în ultimii doi ani.

Cei 1.3 miliarde de euro alocați județului Tulcea din fonduri europene, investițiile în sănătate, aeroport, portul Tulcea, faleza municipiului, alături de reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Tulcea, și multe altele – sunt repere pe care tulcenii nu le pot uita și sunt convins că pe 16 noiembrie decizia cetățenilor județului Tulcea va fi pentru județul nostru, pentru binele cetățenilor din acest județ. Iar toate aceste lucruri nu pot fi făcute decât împreună. Ori de câte ori am ridicat o problemă legată de județul Tulcea Guvernului am primit întotdeauna sprijin, niciodată nu am avut un răspuns negativ. Este, de altfel, speranța mea că, împreună cu tulcenii, cu oamenii care au repus județul nostru pe harta județelor importante din România, putem construi, putem pune în valoare potențialul enorm pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nu avem voie și nu cred că ne permitem să ratăm ocazia pe care o avem – de a face în județul nostru, în următorii șase ani, ce nu s-a făcut în ultimii 25. Închei prin a mulțumi din  nou tuturor tulcenilor, urându-le sănătate și un sfârșit de an mai liniștit, într-o Românie unită!