Sărbătoare cu amenzi “la greu” şi beţivani la volan

În perioada 15 – 18 august a.c., aproape 400 de polițiști au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice, cu ocazia activităților culturale organizate în perioada minivacanței de Sfânta Marie.

 

În această periodă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea și-a concentrat acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Tulcea şi la toate manifestările organizate pe raza judeţului, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest interval de timp, polițiștii tulceni au intervenit la 261 de evenimente semnalate prin Apelul de Urgență 112.

         Au fost constatate 35  infracțiuni, din care 22 de natură judiciară, 10 la regimul circulației rutiere și 3 de altă natură.

Polițiștii  au aplicat 305 sancţiuni contravenționale, dintre care 30 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 275 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, valoare totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 170.000 lei.

Poliţia Rutieră a fost prezentă în municipiul Tulcea și pe principalele drumuri care tranzitează judeţul, în vederea fluidizării circulaţiei, pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor rutiere.

Efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea au fost în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona centrală a municipiului şi pe raza întregului judeţ, astfel încât evenimentele organizate să se desfășoare în condiții de normalitate.

 

Exemple:

 

Infracțiuni constatate la regimul rutier

La data de 15.08.2019, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Livezilor, din municipiu, având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 16.08.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat din Tulcea, care conducea un auto pe raza localității Babadag, județul Tulcea, având o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 19.08.2019, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat din Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Horia, având o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Comunicat IPJ Tulcea

Lasă un răspuns