Sfintirea apelor

            Luni, 6 ianuarie 2020,  vicepreşedinţii Dumitru Mergeani şi Petre Badea, împreună cu  Vasile Strat, administratorul public al judeţului, au participat  la slujba Aghiezmei Mari, oficiată de un  sobor de preoţi condus de P.S Visarion, episcopul Tulcii.

          Serviciul divin a fost urmat de tradiţionala  aruncare a crucii în Dunăre. Nu mai puţin de 8 înotători, dintre care cel mai tânăr în vârstă de doar 14 ani, s-au aliniat la start. Alis-George Crăciun, în vârstă de 16 ani, a fost cel care a scos crucea din apă.

        “Boboteaza are o importanță religioasă incontestabilă,  este  ziua când sfântul Ioan l-a botezat în apa Iordanului pe Domnul nostru Isus Hristos și Duhul Sfânt s-a pogorât asupra sa,  iar reprezentanții bisericii fac Aghiazma Mare, menită să ne apere de rele pe tot parcursul anului.

     În plus, pentru noi, tulcenii, este un moment mult așteptat, când cei mai vrednici și mai curajoși dintre noi își dovedesc puterea credinței, aruncându-se după sfânta cruce în apele reci ale Dunării.

     Îi felicit pe curajoșii care au participat la ceremonia de astăzi și le mulțumesc că sunt un exemplu pentru toată comunitatea! Avem nevoie de oameni cu inima curată, cu tărie sufletească și putere fizică, care să ne demonstreze că poți obține ce îți dorești, cu multă voință și cu ajutorul Celui de Sus!

      Mulți ani fericiți și sănătate celor care își vor serba onomastica în zilele următoare – Ion și Ioana – și fie ca Domnul să ne binecuvânteze!” a declarat vicepreşedintele Dumitru Mergeani.

Comunicat de presa

Lasă un răspuns